Cum introduc codul de casetofon ???
In continuare am sa va explic cum se introduce codul de casetofon dupa ce ati facut rost in prealabil de car pass.
Pe spatele car pass-ului care arata cam asa veti obeserva in dreptul rubricii Radio Type / Code doua coduri, primul cod reprezinta tipul casetofonului iar cel de-al doilea, codul de securitate al acestuia. Dupa ce ati depistat codul mergeti in masina, puneti contactul si tineti apasat pe butonul de inchidere al casetofonului (rotita de la care opriti si porniti casetofonul) si pe tasta AS pana apare pe display mesajul "CODE ----" odata aparut acest mesaj inecepeti sa introduceti codul cu ajutorul tastelor 1,2,3 si 4. Astfel spre exemplu pt a introduce codul 3420 intr-un casetofon apasati pe tasta 1 de 4 ori, pe tasta 2 de 4 ori, pe tasta 3 de 3 ori si pe tasta 4 o singura data, dupa ce ati bagat codul de securitate tineti apasat pe tasta AS timp de cateva secunde pana se va auzi un sunet iar casetofonul dvs. va incepe sa caute singur posturile de radio.
In cazul in care ati introdus codul de securitate gresit de mai multe ori timpul de asteptare pana va aparea mesajul "CODE ----" va fi mai mare, acesta dublandu-se pt fiecare incercare esuata. Sfatul meu este sa nu incercati sa bagati coduri la incercare pentru ca veti ajunge sa asteptati cu contactul pus si cu mana intepenita pe cele doua taste si ore in sir....acestea fiind spuse nu pt sa va urez decat mult succes!
Etichete:
cod casetofon,
opel
Coduri securitate Opel (Car Pass)
In continuare vom vorbi despre codurile de securitate ale autoturismelor Opel. Codurile de securitate sunt scrise pe un carton de marimea unui card bancar, avand scris pe o fata "Car pass" dupa cum puteti vedea aici iar pe verso codurile de securitate care arata cam asa. Cu aceste coduri de securitate puteti comanda sau programa o cheie, puteti sa faceti o diagnosticare computerizata a masinii dvs. sau sa deblocati casetofonul, care tocmai s-a blocat dupa ce ati luat borna de la baterie.....
In cazul in care ati pierdut codurile de securitate iar masina a fost achizionata second-hand dintr-o alta tara inafara de Romania nu aveti alta solutie decat sa mergeti la cea mai apropiata reprezentata Opel pe care o gasiti aici si sa cumparati codurile de securitate in schimbul unei sume cuprinse intre 30 si 50 de euro. ATENTIE!!! Daca masina a fost achizionata de noua de la o reprezentata din Romania puteti sa cereti codurile de securitate de la cea mai apropiata reprezentata Opel FARA CA ACEASTA SA VA TAXEZE in vreun fel.
In continuare o sa va dau cateva sfaturi care sa va scuteasca de munci inutile:
1. NU incercati sa dati casetofonul jos atunci cand acesta afiseaza "SAFE" in speranta in care gasiti codul acestuia scris pe el, este o mare prostie si va chinuiti degeaba.
2. NU incercati sa va faceti dubluri la cheie intr-un alt loc inafara de reprezentante deorece masina este o dotata cu un imobilizator si nu va porni cu o cheie normala, cel mult veti putea deschide usile autoturismului.
3. NU achizitionati casetofoane sau radio cd-uri second hand decat daca acestea au atsat codul de securitate, in caz contrar este inutil.
4. NU achizitionati calculatoare de motor sau de injectie second hand decat dupa ce v-ati asigurat ca stiti seria de sasiu a masinii de pe care provin acestea si codul de securitate al masinii respective.
Etichete:
car pass,
cod securitate
Cheia cu cip...un rau necesar
Pentru astazi am decis sa abordam problema cheilor de opel, precum si modul de procurare al acestora. Atunci cand ti-ai dat seama ca o cheie iti lipseste prima intrebare pe care ti-o pui este: oare am pierdut-o, sau mi-a fost furata? in ambele cazuri trebuie sa te prezinti la una din reprezentantele Opel autorizate GM pe care le gasiti aici cu certificatul masinii si buletinul de identitate. Toate bune si frumoase pana in momentul in care vi se cere codul de securitate sau "Car Pass-ul" masinii pe care l-ati primit sau nu odata cu masina. Daca il aveti este ok, daca nu poate fi procurat de la orice reprezentata Opel contracost (pretul este de aprox 30 de euro), atentie unii dealeri nu precizeaza faptul ca daca masina a fost achizitionata de la una din reprezentantele din Romania acesta este gratuit si sunteti scutiti de taxa de 30 euro. Odata ce a fost lamurita si problema codurilor de securitate vi se comanda o noua cheie care poate fi cu telecomanda (pretul uneia fiind de aprox 90 euro) sau cheie simpla (aprox 50 de euro), durata unei comenzi este de 3-4 zile si odata ce a venit cheia, aceasta este taiata exact pt masina careia ii este destinata si mai ramane decat programarea acesteia fara de care masina nu ar putea sa porneasca. Pretul unei astfel de programari este de 10 euro, iar unele reprezentate o fac chiar gratuit, atentie daca credeti ca v-a fost furata cheia cea veche puteti sa cereti o reprogramare a cheii noi si a celei de rezerva pt ca presupusul hot sa nu va poata porni masina cu cheia cea veche. Toate acestea fiind realizate plecati de la reprezentata si observati ca toata aceasta "distractie" v-a costat in jur de 100 de euro cu tot cu codurile de securitate.
Etichete:
cheie,
cod securitate,
opel
Abonați-vă la:
Postări (Atom)